EN

Rozmowa o książce "Jedzenie i inne rzeczy"

01-03-2022
O jedzeniu możemy porozmawiać z każdym, bo przecież wszyscy mamy swoje ulubione potrawy, sprawdzone restauracje i przetestowane diety. Rozmowa o jedzeniu może być początkiem przyjaźni, sposób przygotowywania posiłków tematem filmu, a nawyki żywieniowe przedmiotem badań. Na jedzenie można również spojrzeć przez socjologiczne okulary i poszukać odpowiedzi na pytania, jak wyglądają systemy żywnościowe, co o społeczeństwach mówią trendy w jedzeniu i jak decyzje zakupowe aktorów społecznych wpływają na funkcjonowanie całego systemu.

O społecznym aspekcie jedzenia porozmawiamy już 01.03.2022 z dr Ewą Kopczyńską, autorką książki „Jedzenie i inne rzeczy”, prof. Katarzyną Jasikowską oraz Angeliką Knop.

Spotkanie odbędzie się w Kawiarni Literackiej przy ul. Krakowskiej 41 i będzie transmitowane w mediach społecznościowych Wydawnictwa UJ

Ta strona wykorzystuje pliki cookies.

Dowiedz się więcej...